AMCAT Mock Paper | Quantitative Aptitude 4

This is an AMCAT model paper for Quantitative Aptitude. This placement paper will cover aptitude that is asked in AMCAT exams and also strictly follows the pattern of questions asked in AMCAT papers. It is recommended to solve each one of the following questions to increase your chances of clearing the AMCAT Exam.

  1. If f(x) = ex and g(x) = logex, then what is the value of {f of g(x)}?
    1. x
    2. ex
    3. logez
    4. Cannot be determined

    Answer:

    x
  2. Find the value of log(sqrt(16))/log 16
    1. 0
    2. 1/2
    3. 3/2
    4. 1

    Answer:

    1/2
  3. In how many ways can 7 members of the content team, 5 members of the R&D team, 3 members of HR and 2 members of the sales team be allotted workstations in a row so that all employees of the same team sit together?
    1. 12! * 5!
    2. 7*5*3*2
    3. 7!*5!*3!*2!
    4. 7!*5!*4!*3!*2!
    5. 17!

    Answer:

    7!*5!*4!*3!*2!
  4. A group of 6 is to be made out of 8 girls and 6 boys. What is the probability that exactly 3 boys are selected?
    1. (8C3 * 6C3)/14C6
    2. 8C3/14C6
    3. 3/4
    4. 1/2

    Answer:

    (8C3 * 6C3)/14C6
  5. How many three digits numbers can be formed using 2, 3, 4 and 5 with the digits being repeated?
    1. 216
    2. 256
    3. 400
    4. 120
    5. 64

    Answer:

    64
  6. What is the value of square of 4 1/2, when it is expressed as a mixed fraction?
    1. 9/4
    2. 8 1/4
    3. 19 5/4
    4. 21 5/4

    Answer:

    19 5/4
  7. If a = 0.24 and b = 1.76, then compute the following expression.
    a4 + 4ab3 + 6(a2)(b2) + 4ab3 + b4

    1. 1.52
    2. 4
    3. 1
    4. 2
    5. 16

    Answer:

    16
  8. The correct value of log525 – log749 is
    1. 0
    2. 1
    3. -1
    4. 2

    Answer:

    0
  9. In how many ways Arthi, Pooja, Mona and Payal can stand in a queue
    1. 120
    2. 5
    3. 24
    4. 150

    Answer:

    24
  10. Find the remainder when 221 is divided by 6.
    1. 0
    2. 1
    3. 2
    4. 3

    Answer:

    2
  11. Evaluate: (4.563 + 5.443) / (4.562 – 4.56 * 5.44 + 5.442)
    1. 0.88
    2. -0.88
    3. 1
    4. 10

    Answer:

    10
  12. One third of a two digit number exceeds its one fourth by 7. What is the sum of the digits of the number?
    1. 72
    2. 84
    3. 15
    4. 12

    Answer:

    12
  13. What is the least number that should be subtracted from 3592 to obtain a number exactly divisible by 19?
    1. 0
    2. 1
    3. 2
    4. 3

    Answer:

    1
  14. Find the smallest number which when divided by 24, 30, 48 and 60, leaves a remainder 2 in each case
    1. 238
    2. 242
    3. 8
    4. 4

    Answer:

    242
  15. What is the smallest number that should be divided by 10500 to make it a perfect cube?
    1. 4
    2. 84
    3. 12
    4. 21

    Answer:

    84
  16. 20 men can do a job in 10 days, working 8 hours a day. If women are 33.33% more efficient than men, how many women will it take to finish the same job in 10 days working 6 hours a day?
    1. 10
    2. 12
    3. 15
    4. 16
    5. 20

    Answer:

    20


My Personal Notes arrow_drop_up

Technical Content Engineer at GeeksForGeeks

If you like GeeksforGeeks and would like to contribute, you can also write an article using contribute.geeksforgeeks.org or mail your article to contribute@geeksforgeeks.org. See your article appearing on the GeeksforGeeks main page and help other Geeks.

Please Improve this article if you find anything incorrect by clicking on the "Improve Article" button below.