AMCAT Mock Paper | Quantitative Aptitude 5

This is an AMCAT model paper for Quantitative Aptitude. This placement paper will cover aptitude that is asked in AMCAT exams and also strictly follows the pattern of questions asked in AMCAT papers. It is recommended to solve each one of the following questions to increase your chances of clearing the AMCAT Exam.

  1. Which is better: a successive discount of 40% and 30% or a discount of flat 70%?
    1. Both are equivalent
    2. 40% and 30%
    3. 70%
    4. None of the above

    Answer:

    70%
  2. Find the probability of getting a multiple of 3 in a throw of a dice
    1. 1/2
    2. 1/3
    3. 2/3
    4. 1/4

    Answer:

    1/3
  3. A company makes a mixture which contains 2% alcohol. If 10 litres of alcohol is added to the mixture, then the concentration increases to 5%. What is the approx. quantity of the mixture?
    1. 316
    2. 315
    3. 310
    4. 300

    Answer:

    316
  4. Parul is one-fifth the age, her mother was 15 years ago and Parul’s brother is three-fifths the age her mother was 10 years ago. If the sum of Parul’s and her brother’s ages is 31, then how old is Parul’s mother?
    1. 50
    2. 45
    3. 35
    4. 60

    Answer:

    50
  5. 16 men complete one-fourth of a work in 12 days. What is the additional number of men required to complete the work in 12 more days?
    1. 48
    2. 36
    3. 30
    4. 16
    5. 32

    Answer:

    32
  6. 81(3/14) as a proper fraction
    1. 243/14
    2. 1131/14
    3. 1137/14
    4. 1134/14

    Answer:

    1137/14
  7. Divide the sum of 3/5 and 8/11 by their dierence.
    1. 7/73
    2. 73/7
    3. 11/15
    4. None of the above

    Answer:

    73/7
  8. HR calls 15 soware and 10 marketing professionals for an interview. Three persons are selected from them. The probability that 2 soware and 1 marketing personnel are selected from them is:
    1. 3/25
    2. 1/50
    3. 25/117
    4. 21/46

    Answer:

    21/46
  9. What value of M is the number 7M42876M divisible by 11?
    1. 0
    2. 8
    3. 4
    4. 9

    Answer:

    8
  10. Two cards are drawn from a deck of 52 cards without replacement. What is the probability of getting both cards black or getting one card queen and the other king?
    1. 337/1326
    2. 25/102
    3. 15/26
    4. 7/13
    5. None of the above

    Answer:

    None of the above
  11. Two dice are thrown simultaneously. Find the probability that the sum of the numbers on the dice is greater than 7.
    1. 1/3
    2. 1/4
    3. 5/12
    4. 5/18

    Answer:

    5/12
  12. What is the sum of two consecutive odd numbers, the difference of whose squares is 56?
    1. 30
    2. 28
    3. 34
    4. 32

    Answer:

    28
  13. Find the greatest number that will divide 355, 54 and 103 so as to leave the same remainder in each case.
    1. 4
    2. 7
    3. 9
    4. 13

    Answer:

    7
  14. The smallest 5 digit number exactly divisible by 11 is:
    1. 11121
    2. 11011
    3. 10010
    4. 11000

    Answer:

    10010
  15. ‘A’ can do a work in 10 days and ‘B’ in 15 days. If they work on it together for 3 days, then the work that is left is :
    1. 10%
    2. 10%
    3. 40%
    4. 50%

    Answer:

    50%
  16. The average of 10 numbers is 0. Of them, how many can be samller than zero, at most?
    1. 0
    2. 1
    3. 9
    4. 10

    Answer:

    9


My Personal Notes arrow_drop_up

Technical Content Engineer at GeeksForGeeks

If you like GeeksforGeeks and would like to contribute, you can also write an article using contribute.geeksforgeeks.org or mail your article to contribute@geeksforgeeks.org. See your article appearing on the GeeksforGeeks main page and help other Geeks.

Please Improve this article if you find anything incorrect by clicking on the "Improve Article" button below.




Article Tags :

Be the First to upvote.


Please write to us at contribute@geeksforgeeks.org to report any issue with the above content.