Skip to content
Related Articles

Related Articles

TCS CodeVita Interview Experience
  • Last Updated : 26 Aug, 2019

In round one of tcs code vita i had solved one question and second i was trying but i couldn’t solve.Still they watch your all codes during interview.

I was only one from my college. So they called me for interview at their company campus.

My interview was nearly about 15 to 20 minutes.

When i entered in interview cabin there were three interviewers for HR, managerial and technical.

They started to ask questions:



 

1:Tell something about yourself?

Ans: I told them my introduction in 40 to 45 sec.

2:What is storage procedure in database?

Ans: I didn’t know. So, I said don’t know.

3.Tell us something about C language?

Ans: I answered.

4:I had written my sports achievements in my resume so they asked me these are necessary for defense career why are you looking for your in IT industry?

Ans: It is Just my hobby but i am interested in IT industry that’s why i want to make my career in this field.

5:My academic score was good. They ask me that you could get better college than your current college why did you come to this college.

Ans: My score was low in MHT-CET examnce hence I could get this better College based on that marks.

6: I was from Nagpur but i was pursuing BE degree from shivaji University Kolhapur. So they aksed are you came for only for study purpose or some others?

Ans: Yes, I am here only for study purpose.

5.what is friends function?

Ans: I answered it.

6 : i was written my code vita code python and they asked me what is difference between java and python?

7:what is package?

8: what is use of getch()?



I answered all these questions.

After that they started to ask questions about database.

9: what is normalisation and denormalization?

10: what is join and types of join?

11: write query for finding 2nd highest salary from table?

I wrote it.

12. Suppose you want to find 3rd or 7th highest salary from table they what changes would you make in this query?

Ans: Apply the order by clause and set row limit to 3 or 7.

You should know at definitions of new technologies.

13: what is big data?

I didn’t know what exactly it is so i told them what i know.

Ans : It is managing, analysis, manipulating large data.

I had project on web application development for academic feedback which i was developing in aso.net but they ask me a lot about project.

They just ask me what are the parameters are you consider in your project for feedback?

 

Attention reader! Don’t stop learning now. Get hold of all the important DSA concepts with the DSA Self Paced Course at a student-friendly price and become industry ready. To complete your preparation from learning a language to DS Algo and many more, please refer Complete Interview Preparation Course. In case you are prepared, test your skills using TCS, Wipro, Amazon and Microsoft Test Serieses.

My Personal Notes arrow_drop_up
Recommended Articles
Page :