GATE | GATE CS 2020 | Question 4

The dawn of the 21st century witnessed the melting glaciers oscillating between giving too much and too little to billions of people who depend on them for fresh water. The UN climate report estimates that without deep cuts to man-made emissions, at least 30% of the northern hemisphere’s surface permafrost could melt by the end of the century. Given this situation of imminent global exodus of billions of people displaced by rising seas, nation-states need to rethink their carbon footprint for political concerns, if not for environmental ones.

Which one of the following statements can be inferred from the given passage ?
(A) Nation-states do not have environmental concerns.
(B) Nation-states are responsible for providing fresh water to billions of people.
(C) Billions of people are responsible foe man-made emissions.
(D) Billions of people are affected by melting glaciers.


Answer: (D)

Explanation: Option (D) clearly explaining second last line of passage.

Quiz of this Question

My Personal Notes arrow_drop_up

Recommended Posts:

    Article Tags :

    Be the First to upvote.


    Please write to us at contribute@geeksforgeeks.org to report any issue with the above content.